Teelt


De teelt van vruchtbomen en onderstammen proberen wij altijd te verbeteren. Regelmatig proberen wij dan ook nieuwe technieken en machines uit. Wij hebben ook deelgenomen aan het project ‘Telen met Toekomst Vruchtbomen’. Onder andere door deelname aan deze soort projecten zijn wij continu bezig onze teelt en werkwijze aan te scherpen .Te denken valt aan bestrijding van onkruid door inzet van een combinatie van mechanische en chemische onkruidbestrijding. Als kernbedrijf zijn wij er in geslaagd om een veel lagere milieubelasting te realiseren waarbij de kwaliteit van de bomen blijft zoals u van ons gewend bent.

 

Geïntegreerde bestrijding

Door het regelmatig waarnemen in het gewas passen wij een sterk geïntegreerde bestrijding van ziekten en plagen toe. Alleen als de druk te hoog wordt grijpen wij in. Hierdoor kunnen wij het gebruik van chemische middelen sterk reduceren.

 

Ook op het gebied van bemesting voeren wij verbeteringen door. Door het regelmatig nemen van grond- en bladmonsters hebben wij de toediening van stikstof flink kunnen reduceren. Er wordt nu op maat bemest en in een periode dat het nodig is om te komen tot de gewenste groei.

 

Internationale oriëntatie

Doordat wij in heel Europa actief zijn, zijn wij snel op de hoogte van nieuwe teelttechnische ontwikkelingen en rasontwikkelingen. Van onze kennis heeft u baat!


 

Hoofdvestiging Van Rijn-de Bruyn BV , Uden. Egelweg 1 5406 PD Uden, Nederland
Tel: +31 (0)413-367575 Fax: +31 (0)413-343787 E-mail: info@vanrijn-debruyn.com
webdesign